Baby-, peuter- en kleuterzwemmen

Samen spelen, spetteren, zingen en plezier maken. Heerlijk vrij bewegen, zwieren en drijven.  Onder deskundige begeleiding ontdekt uw kind de nieuwe omgeving van het water en raakt hier vertrouwd mee. Tijdens de les staat plezier en de water- en speelvreugde voorop. 

Door het voortdurende contact dat je met je kindje houdt, ontstaat er een nog hechtere band tussen ouder en kind. In de les raak je gemakkelijk in contact met andere jonge ouders.

Je kunt al met zes weken starten met babyzwemmen. Tijdens de zwangerschap is het kindje negen maanden omringt geweest door het vruchtwater. Het is dus niet zo verwonderlijk dat baby´s vertrouwd reageren op water. Tot 3 maanden bezitten baby’s natuurlijke reflexen, die ervoor zorgen dat ze geen water inslikken bij het onderwater gaan. Deze reflex verdwijnt na 3 maanden, behalve als je inmiddels gestart bent met het trainen van deze reflex.

Tijdens de les doen we allerlei oefeningen en spelletjes. Hierdoor leren ze spetters verdragen en onderwater te zijn. Al spelend leert uw kind springen, glijden en klimmen. Eerst met uw hulp, later zelfstandig. Spelenderwijs leren ze de mogelijkheden en onmogelijkheden van het water kennen. Uw kind maakt kennis met het eigen drijfvermogen en leert omgaan met de weerstand van het water.

Ook de zelfredzaamheid van uw kind wordt gestimuleerd. Al heel jong leert het kind hoe het moet overleven als het onvrijwillig te water raakt. Echt leren zwemmen is er nog niet bij, want daar zijn ze nog te klein voor. Wel kunnen peuters uiteindelijk met een eigen slag zelfstandig aan de kant komen.

De lessen duren een half uur.

Baby-, peuter- en kleuterzwemmen lestijden

Dinsdag

09.00 - 09.30 uur         kinderen tot 11 maanden    
09.30 - 10.00 uur         kinderen van 11 maanden tot 2 jaar    
10.00 - 10.30 uur         kinderen van 2 tot 4 jaar  


Donderdag:

18.30 - 19.00 uur        kinderen tot 2 jaar


Vrijdag

09.00 - 09.30 uur        kinderen tot 11 maanden
09.30 - 10.00 uur        kinderen van 11 maanden tot 2 jaar
10.00 - 10.30 uur        kinderen van 2 jaar tot 4 jaar
17.30 - 18.00 uur        kinderen van 2 tot 4 jaar

 

 Doelgroepen

Doelgroepenkaart 12x zwemmen

 Abonnement doelgroepen

 

 

€ 57,- (6 maanden geldig)

€ 35,- per maand


 
 

Activiteiten